Behandling

Du kan anvende ørevoksopløsende midler til at fjerne irriterende ørevoks eller ørevokspropper.

Du kan også forebygge dannelsen af ørevokspropper ved at anvende Remo-wax Olie.

Nogen gange kan det være nødvendigt at kontakte lægen eller ørelægen om problemerne med voks i ørerne.

Behandling hjemme

På apoteket kan du købe ørevoksopløsende produkter som gør, at ørevoksen blødgøres og løsner sig.

Remo-wax er et effektivt og velkendt produkt til egenbehandling mod ørevoks og ørevokspropper. Dryp Remo-wax i øret, lad det virke, skyl øret efterfølgende. Følg altid brugervejledningen nøje. Ved meget faste og hårde ørevokspropper, kan det være nødvendigt at gentage behandlingen.

Hvis du er blevet opereret i øret eller har hul på trommehinden, må du ikke anvende ørevoksopløsende produkter eller skylle øret. Remo-wax må ikke anvendes til børn uden lægens anvisning. Hvis du bruger høreapparat, må det først isættes efter at øret er blevet skyllet og vandet er løbet ud af øret.

Læs mere om Remo-wax ørevoksopløsere her

Hvis du har meget ørevoks og har en tendens til at danne ørevokspropper, kan du anvende Remo-wax Olie spray, som kan forebygge dannelsen af ørevokspropper. Den plejende olie mindsker også kløe og irritation forårsaget af hududtørring i øregangen. Remo-wax Olie spray kan anvendes af voksne og børn over 1 år.

Læs mere om Remo-wax Olie spray her

Behandling hos lægen

Hvis ørevoksproppen er for fast eller stor og du ikke selv har held med at få den væk, kan du få hjælp hos din læge. Det mest almindelige er, at man skyller ørevoksproppen ud. Det går oftest lettere, hvis du har forberedt dig og brugt Remo-wax øredråber eller spray hjemme fra. Så skal du ikke skylle øret, men lade Remo-wax virke, til du kommer til lægen.

Kontakt også din læge hvis:

  • du får forringet hørelse

  • du får ørepine

  • der løber sekret fra øret og det klør

  • ørevoksopløsende produkter ikke hjælper

  • du har børn, som får øreproblemer

  • du har tilbagevendende problemer med ørevokspropper, som du ikke selv kan få væk