Brugervejledninger

Brugervejledninger

Remo-wax ørespray - blødgør og løsner fastsiddende ørevoks og ørevokspropper

Remo-wax øredråber - blødgør og løsner fastsiddende ørevoks og ørevokspropper

Remo-wax Olie ørespray - plejende olie, der forebygger ørevoks og lindrer kløe i øregangen forårsaget af tør hud

Generelle spørgsmål og svar om Remo-wax

Kan jeg anvende Remo-wax dråber eller spray til min datter, som er 4 år gammel?  Har fået det anvist af lægen.
Remo-wax må anvendes til børn efter lægens anvisning, så hvis du har fået det anvist af din læge, kan du roligt anvende Remo-wax til din datter. Følg nøje de anvisninger, du har fået af lægen. Øreskylning hos børn skal helst foretages af en læge. Spørg din læge, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Hvordan skal jeg dosere?
Dråber: Vi anbefaler, at man drypper 10–20 dråber Remo-wax i det øre, som skal behandles.
Spray: Vi anbefaler, at man sprayer 2-3 doser Remo-wax i det øre, som skal behandles.

Jeg har høreapparat. Hvordan skal jeg anvende Remo-wax?
Følg anvisningerne fra din læge om hvor ofte og hvordan, du skal rengøre øregangen. Remo-wax anvendes ifølge brugervejledningen. Husk at du skal vente med at isætte høreapparatet til efter øreskylningen og efter, at vandet er løbet ud af øret.

Jeg vil anvende Remo-wax 3-4 dage i træk og derefter skylle ud. Er det OK?
Vi anbefaler, at Remo-wax anvendes ifølge instruktionerne i brugervejledningen, dvs. at man skyller øregangen med øresprøjten efter hver behandling (dvs. hver dag under en længerevarende behandling). Hvis du anvender Remo-wax som forberedelse inden øreskylning f.eks. hos din læge, behøver du ikke selv skylle øret først.

Hvis jeg skal behandle begge ører, skal jeg så først dryppe Remo-wax i og ligge på den ene side i 20-60 minutter (for at behandle det første øre) og bagefter dryppe i det andet øre og ligge ned på den anden side, eller kan jeg dryppe i begge ører med det samme?
Du skal først behandle det ene øre og derefter det andet. Hvis man drypper begge ører samtidig, er der stor risiko for, at opløsningen løber ud.

Har Remo-wax nogen bivirkninger?
I sjældne tilfælde er der forekommet lokale, allergiske reaktioner ved anvendelse af Remo-wax dråber eller spray. Ubehagelig fornemmelse i øregangen, hudirritation og forbigående svimmelhed kan også forekomme. Hvis øresprøjten stikkes dybt ind i øregangen, kan du beskadige trommehinden.
Kontakt lægen eller apoteket hvis du har mistanke om, at Remo-wax har givet dig bivirkninger.

Generelle spørgsmål og svar om Remo-wax Olie

Hvordan doserer jeg Remo-wax Olie?
Vi anbefaler, at man sprayer 1-2 doser Remo-wax Olie i det øre, som skal behandles.

Skal Remo-wax Olie skylles ud?
Nej, Remo-wax Olie skal blive i øret. Olien absorberes og fugter og plejer huden i øregangen og blødgør ørevoks. Hvis du oplever, at det løber ud af øret, kan du forsigtigt tørre yderøret med et papirlommetørklæde.

Hvor ofte skal jeg anvende Remo-wax Olie?
Remo-wax Olie anvendes ved behov og kan anvendes så ofte, du vil. Vi anbefaler dog én gang om ugen eller hver anden uge, hvis man har tilbagevendende problemer med dannelse af ørevokspropper eller kløende øregange forårsaget af hududtørring.

Kan Remo-wax Olie anvendes til børn?
Remo-wax Olie kan anvendes til børn over et år. Det er dog vigtigt, at du sikrer dig, at barnet ikke har følgende (hvis du er usikker, skal du opsøge lægen):
- betændelse eller smerter i øret
- sekret der flyder fra øret
- perforeret eller beskadiget trommehinde
- dræn i øret
- overfølsomhed overfor et eller flere af indholdsstofferne

Kan jeg anvende Remo-wax Olie hvis jeg har høreapparat?
Ja. Hvis du anvender høreapparat, sættes det først på plads, når huden har absorberet Remo-wax Olien. Det vil sige, når øret føles tørt.

Generelle spørgsmål

Hvordan rengør jeg spraymundstykket efter brug?
Løsn sprayens mundstykke efter anvendelse, rengør det med mild sæbe, skyl og tør mundstykket omhyggeligt og sæt det på flasken igen. Anvend aldrig sprayflasken uden mundstykket påsat!

Hvor længe kan man anvende en åbnet flaske Remo-wax?
En åbnet flaske Remo-wax ørevoksopløsende dråber eller spray kan anvendes indtil den udløbsdato, som står på flasken. Opbevar den åbnede flaske med låget påsat og ved højst 25 °C.
Remo-wax Olie skal anvendes inden for 6 måneder efter at sprayen er anvendt første gang.